5 מתכונים חלביים וטעימים

יוני 29, 2020

5 מתכונים חלביים וטעימים

במאמר זה אספנו עבורכם 5 מתכונים חלביים ופשוטים להכנה. למרות שבחלק מהמתכונים דרוש שימוש במיקסר או להתפיח מעט את הבצק, אין זה מסבך את ההכנה והתוצאות מדברות בעד עצמן.

אל תחששו או תהססו להכין את המתכונים שרשומים פה. הם כל כך שווים את התוצאה הסופית.

לזניה פשוטה וטעימה

הלזניה החלבית הזאת, הנקראת גם לזנית קוטג' היא באמת אחת הפשוטות בהן נתקלתי והטעימות ביותר.

המצרכים:

  • חבילת דפי לזניה
  • 2 גביעי קוטג' 5%
  • 2 ביצים
  • בקבוק עגבניות מרוסקות של מוטי
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • 300 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)
  • 1 ביצה
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם
  • עלי בזיליקום חתוכים גס

אופן ההכנה:

  • בקערה בינונית מערבבים יחד את הקוטג', 2 הביצים המלח והפלפל.
  • בקערה נפרדת מערבבים ביצה אחת עם שמנת מתוקה.
  • במחבת מטגנים את השום הקצוץ עד שהוא מזהיב, מוספים את העגבניות המרוסקות והבזיליקום ומבשלים דקה נוספת. מתבלים במעט מלח ופלפל.
  • על גבי תבנית הלזניה מורחים מעט מרוטב העגבניות על מנת שידביק את עלי הלזניה.
  • על גבי הרוטב מניחים עלי לזניה שיכסו את כל תחתית התבנית.
  • מעל עלי הלזניה שמים שליש מתערובת הקוטג' והביצים, שליש מרוטב העגבניות ושליש גבינה מגוררת ושוב דפי לזניה.
  • חוזרים על הפעולה כשלוש פעמים (תלוי בגדול התבנית שלכם).
  • לבסוף שופכים על הלזניה את תערובת השמנת המתוקה עם הביצה.
  • אופים את הלזניה במשך 30-40 דקות, עד שהיא מזהיבה.

המתכון הנפלא והבאמת פשוט הזה הוא של לא אחרת ממיכל אנסקי.

לחמניות חלב רכות כמו עננים

הלחמניות האלו הן חלום. אי אפשר להפסיק לאכול אותן, והן פשוטות להכנה.

מצרכים ל12-13 לחמניות:

  • 550 גרם קמח לחם
  • 9 גרם שמרים יבשים
  • 340 גרם חלב
  • 65 גרם דבש או סילאן
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 5 כפיות שטוחות של מלח
  • לציפוי – ביצה טרופה עם מעט מים

ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד קמח, שמרים, חלב, דבש, חמאה ומלח ולשים במשך כ 12 דקות במהירות בינונית.
  • את הבצק שיצא מניחים בקערה משומנת קלות ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • לאחר שהבצק סיים לתפוח מחלקים את הבצק לכדורים, כל כדור במשקל 90 גרם בערך.
  • מניחים את הכדורים במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • באמצעות סכין חורצים שני חריצים בכל לחמניה, ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח, כ45 דקות. רצוי לכסות במגבת נקייה על מנת שהבצק לא יתייבש.
  • מחממים תנור ל190 מעלות
  • לאחר שהלחמניות סיימו לתפוח, מורחים כל לחמניה בעדינות בתערובת הביצה עם המים.
  • אופים במשך 18-20 דקות או עד שהלחמניות שחומות וריחניות.
  • מצננים לטמפרטורת החדר וזוללים בהנאה, מומלץ לאכול עם חמאה וריבה איכותית.

את הלחמניות הנפלאות האלו ניתן להקפיא לאחר ההכנה בשקית או בקופסא אטומה ולהוציא כל פעם את הכמות הרצויה ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

המתכון הנהדר הזה שייך לנטלי לוין והוא לקוח מהבלוג הקסום שלה "עוגיו.נט". אם עוד לא ביקרתם שם, חובה לבקר. מלא מתכונים מעולים!

פיצה בהכנה ביתית

אין כמו פיצה. פיצה אפילו נהייתה סוג של מאכל לאומי בישראל למרות שהיא בכלל מגיעה מאיטליה. לא פגשתי עדין בית בו לא אוהבים פיצה, ולכן המתכון הזה הוא בדיוק עבורכם.

לא דרושה כאן עבודה רבה או מסובכת, אפילו לא התפחה של הבצק. מוכנים?

מצרכים לפיצה בגדול תבנית תנור גדולה או שתי פיצות בינוניות:

  • 3 כוסות קמח (420 גרם). ניתן לשלב בין קמח לבן לקמח כוסמין אם רוצים.
  • גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • שקית אבקת אפיה
  • כפית מלח
  • 2-3 כפות מים או חלב

לציפוי:

  • רוטב עגבניות ביתי או קנוי
  • 200 גרם מוצרלה
  • תוספות שאוהבים כגון זיתים, פטריות, תירס ועוד.

ההכנה:

  • מחממים את התנור מראש ל200 מעלות בתוכנית טורבו.
  • בקערה בינונית שמים את כל החומרים למעט החלב/ מים ומערבבים. את הערבוב ניתן לעשות או ידנית או להיעזר במיקסר.
  • כאשר הקמח נטמע בתערובת בודקים את הבצק ואם הוא מרגיש יבש מדי מוסיפים לו 2-3 כפות חלב או מים.
  • בכל מקרה הבצק המוכן צריך להיות מעט דביק ולא חלק לגמרי. בצק רטוב ייתן בדרך כלל תוצאה של בצק אוורירי יותר בתום האפיה.
  • משטחים את הבצק על גבי תבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה.
  • לאחר שמסיימים לשטח ולרדד את הבצק לעובי הרצוי יוצקים על הבצק את רוטב העגבניות בצורה שווה ובוזקים מעליו את גבינת המוצרלה. זה הזמן גם להוסיף את התוספות שאתם אוהבים.
  • אופים את הפיצה במשך בין 15 ל25 דקות (זמן האפיה תלוי בגודל הפיצה ובעובי הבצק וכמובן בעוצמת החום של התנור בו אופים).
  • זוללים בהנאה!

המתכון הזריז והמוצלח הזה מבוסס על הבלוג "שמח במטבח" של רות אופק הנפלאה. גם אצלה, תוכלו למצוא מלא רעיונות מעולים למאכלים שלא חשבתם עליהם.

כנאפה ביתית

לאחר כל המאכלים המלוחים והטעימים הללו, נדרש כאן קינוח חלבי נוטף גבינה, ובדיוק לשם כך יש את הכנאפה.

מצרכים ל 2 כנאפה בקוטר 16-18 או כנאפה אחת גדולה בקוטר 22-24 :

  • 250 גרם שערות קדאיף טריות
  • 2 כדורי מוצרלה
  • 2 כפות ריקוטה עיזים או פרומעז
  • 150 גרם חמאה מזוקקת או רגילה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • רבע לימון עם קליפתו
  • לקישוט – פיסטוקים קצוצים

ההכנה:

הכנות מוקדמות:

  • להוציא את החמאה מהמקרר ולתת לה להגיע לבדה לטמפרטורת החדר
  • לבשל סירופ סוכר: על אש קטנה מבשלים יחד כוס מים, כוס סוכר ורבע לימון. ממשיכים את הבישול עד שהסירופ מסמיך כמו שמן. מצננים.

בניית הכנאפה:

  • כשהסירופ עדיין מעט חמים מערבבים 150 גרם חמאה עם רבע כוס סירופ, עד שנוצר מרקם אחיד.
  • קוצצים את שערות הקדאיף לחתיכות קטנות באמצעות סכין חדה או מספריים.
  • מערבבים את הקדאיף היטב עם החמאה שערבבנו עם הסירופ, עד שכל שערות הקדאיף מצופות בחמאה.
  • משמנים מחבת עם מעט חמאה ומניחים שכבה אחידה של שערות הקדאיף (כחצי מכמות השערות).
  • קוצצים את כדורי המוצרלה ומערבבים אותם יחד עם 2 כפות של ריקוטה עיזים או פרומעז.
  • מניחים שכבה של תערובת הגבינות מעל שערות הקדאיף, ומכסים את הגבינות בשערות הקדאיף הנותרות.
  • לוחצים את הכנאפה למחבת בעזרת צלחת קטנה על מנת שתתהדק היטב.
  • מכניסים את המחבת למקפיא לחצי שעה.
  • כעבור חצי שעה מדליקים את הגז על אש קטנה ושמים עליה את המחבת.
  • נותנים לשערות הקדאיף שבתחתית להשחים ולקבל מרקם קריספי. זה לוקח בין 4 ל5 דקות בערך. ניתן לבדוק אם לא בטוחים על ידי הרמת הדפנות.
  • בשלב הזה הופכים את הכנאפה על צלחת או מגש ללא שוליים ומחזירים למחבת, הפעם כשהצד השני כלפי מטה והצד השחום כלפי מעלה.
  • חוזרים על אותה הפעולה ומחכים ששערות הקדאיף ישחימו גם בצד השני.
  • כשהכנאפה מוכנה שופכים עליה את הסירופ סוכר שכבר הספיק להתקרר.
  • מקשטים בפיסטוק קצוץ וזוללים בהנאה.

המתכון המושלם הזה התבסס על הבלוג של הזוג המתוק חן ואלון קורן. – מתוק שם. לכו לבקר.

לאחר שקראתם והבנתם שהכל כאן בעצם די פשוט להכנה, כל שעליכם לדאוג לו הוא שיהיו לכם את כל המצרכים הדרושים בבית, ויאללה לעבודה.

 

גלידת לוטוס בהכנה ביתית ללא מכונה

מי לא אוהב גלידה? ילדים ומבוגרים כאחד, מוכנים תמיד לזלול כדור גלידה ולהתרענן. לפניכם מתכון קליל וזריז, עם מעט מאוד מצרכים ובלי מכונת גלידה!

מצרכים:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 פחית חלב מרוכז
  • 200 גרם ממרח לוטוס
  • רבע כפית מלח (לא חובה)

אופן ההכנה:

  • מניחים את השמנת המתוקה בתוך קערת המיקסר ומקציפים עם בלון ההקצפה עד לקצפת יציבה.
  • בקערה גדולה נפרדת מניחים את החלב המרוכז יחד עם 150 גרם ממרח לוטוס ורבע כפית מלח ומערבבים עד להיטמעות כל החומרים יחד. אם הממרח קשה מדי אפשר להכניס אותו למיקרוגל למספר שניות לריכוך.
  • את הקצפת היציבה מקפלים לתוך תערובת הלוטוס והחלב המרוכז בתנועות עדינות.
  • את הבלילה שנוצרה מעבירים לקופסה אטומה, מזלפים מעל את 50 גרם ממרח לוטוס שנשאר ומכניסים להקפאה לפחות ללילה.
  • מוציאים מהקפאה וזוללים בהנאה!

כל כך פשוט וכל כך טעים! הבעיה היחידה במתכון היא שצריך לחכות בסבלנות עד שהגלידה תקפא… את תצטיידו בסבלנות, והרבה ממנה, וכך תוכלו להנות מגלידה ביתית ופשוט מאוד להכנה.

ואם תרצו גם רעיונות מגניבים לארוחות הבוקר שלכם תוכלו לקבל אותם ממש כאן.

קריאה נוספת

pizza

5 מתכונים חלביים וטעימים

במאמר זה אספנו עבורכם 5 מתכונים חלביים ופשוטים להכנה. למרות שבחלק מהמתכונים דרוש שימוש במיקסר או להתפיח מעט את הבצק, אין זה מסבך את ההכנה

Read More »
breakfest

3 רעיונות לארוחת בוקר

ארוחת בוקר היא הארוחה הכי חשובה ביום, כך לפחות אומרים המומחים, לכן כשרוצים להתפנק או לפנק כדאי להשקיע דווקא בארוחה זו. יש אינספור סגנונות של

Read More »